1 jarig jubileum VLAS

Op 9 juni bestond VLAS een jaar. In Sporthal de Noort Syde was een feestelijk samen zijn met ouders en gezinnen (met kind met zorgvraag). Voor de kinderen waren er sportieve en creatieve activiteiten.

Vanuit het Stadsteam Oudewater waren Karin Faber en Gerdine Kok bij het 1 jarig jubileum aanwezig.

Wat doet VLAS?
VLAS is het ouderinitiatief voor kinderen/jongeren/volwassen van 0 t/m 100 jaar met een extra zorgvraag en hun ouders. Met een extra zorgvraag wordt bedoeld: alle kinderen die meer hulp en zorg nodig hebben in het reguliere aanbod, in het dagelijks leven, op school en thuis.

Zij organiseren activiteiten in samenwerking met lokale bedrijven, organisaties en het Stadsteam Oudewater. De activiteiten worden dusdanig aangepast zodat degene met een zorgvraag kan deelnemen, daar waar dat voorheen niet mogelijk was. Denk hierbij aan: muziekles, prikkelarme uurtjes bij bijvoorbeeld de Heksenketel, Koningsdag, en en een eigen rustige plek tijdens de intocht van Sinterklaas.

VLAS organiseert maandelijks een avondje VLAS-talk. Dit is een bijeenkomst van ouders, waarbij verhalen, ervaringen, een lach en een traan worden gedeeld. Tevens is dit een mooie gelegenheid tips uit te wisselen. Ook organiseren zij thema-avonden met een gastspreker, zoals over puberteit en seksualiteit, autisme en levend verlies etc.

Activiteiten in Oudewater
Naast VLAS is ook Heksen in Touw en Onderling Sterk actief in Oudewater. Zij organiseren leuke activiteiten voor personen met een extra zorgvraag (bijvoorbeeld kooklessen, disco, varen, …). Onderstaand zie je grofweg voor welke doelgroep zij e.e.a. organiseren. Echter is de grens niet zo scherp te trekken omdat we vaak uitgaan van een ontwikkelingsleeftijd i.p.v. kalenderleeftijd.

  1. VLAS – 0-12 jaar
  2. Heksen in Touw – vanaf 12 jaar
  3. Onderling Sterk – jong-volwassenen/volwassenen

Informatie over alle activiteiten is te vinden op de website van VLAS: https://vlasoudewater.nl/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *