Eigen verklaring avondklok voor mantelzorgers.

Beste mantelzorger,

De avondklok is definitief vanaf zaterdag 23 januari 2021 ingegaan. Graag informeren we u over de gevolgen die dit heeft voor de mantelzorgers in onze gemeente.

Wel of niet naar buiten om 21:00 uur? Woont degene voor wie u zorgt NIET bij u in huis? En heeft uw naaste tussen 21.00 en 4.30 uur wel mantelzorg nodig die u niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag u hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat u de Eigen verklaring avondklok bij zich heeft.

HOE ZIT HET BIJ NOODGEVALLEN?

Het kan zijn dat er een noodgeval is en u plotseling toch naar degene toe moet voor wie u zorgt. Bij dit soort calamiteiten heeft u ook de Eigen verklaring avondklok nodig.

HOE WERKT HET?

* Download het formulier Eigen verklaring avondklok HIER.

* Vul uw gegevens in.

* Geef aan vanaf en t/m welke datum u tussen 21.00 uur en 4.30 uur buiten moet zijn.

* Vink het vakje ‘Iemand anders heeft dringend mijn hulp nodig’ aan.

* Vul bij toelichting in: vanwege noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg.

* Indien u vaker voor uw mantelzorgtaken na 21:00 uur naar buiten moet hoeft u niet telkens een nieuw formulier in te vullen. U vult dan bij de datum een periode in, bijv. t/m 9 februari 2021.

* Neem het formulier uitgeprint of digitaal mee als u tijdens de avondklok uren naar buiten gaat.

* HEEFT U GEEN PRINTER? HAAL HET FORMULIER DAN AF BIJ DE BALIE VAN HET STADSKANTOOR IN OUDEWATER OF NEEM CONTACT OP MET HET STADSTEAMOUDEWATER.

* Politie en Boa’s kunnen vragen uw ID en de ‘Eigen verklaring avondklok’ te tonen.

We benadrukken dat u de ‘Eigen verklaring avondklok’ zorgvuldig dient te gebruiken, enkel voor noodzakelijke en niet uitstelbare mantelzorg of noodsituaties. Misbruik is strafbaar en het blijft belangrijk dat ieder zich aan de oproep ‘blijf thuis’ van de overheid houdt.

Vragen? Meer informatie kun je vinden op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/regels-avondklok

Bij vragen of behoefte aan advies over uw eigen situatie kunt u mailen naar info@stadsteamoudewater.nl of bellen tel: 0348-561893 Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur

talk-cloud

Hierbij vraag ik een oriënterend gesprek aan.

Vul alstublieft uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het plannen van een afspraak.