Formulieren en financiën

 

Formulierenhulp / inloopspreekuur

Heeft u problemen met het invullen van formulieren van de gemeente, de belastingdienst, of een andere instantie, dan kunt u daarbij hulp vragen bij het wekelijkse inloopspreekuur.

U kunt ook een beroep doen op de formulierenhulp door een telefonische afspraak te maken. U kunt bellen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 9.00u – 12.00u.

Maak direct een afspraak:

 

Schuldhulpmaatje

Schuldhulpmaatje is een organisatie van vrijwilligers. Het zijn mensen uit Oudewater die graag stadgenoten helpen om de financiën op orde te brengen. U kunt rechtstreeks met Schuldhulpmaatje contact opnemen. De medewerkers van het Stadsteam kunnen u ook in contact met Schuldhulpmaatje brengen.

 

Sociaal Juridische dienstverlening

De sociaal-juridische dienstverlening valt onder het Stadsteam. In 2020 hebben we hiervoor een contract met Kwadraad. De sociaal raadsvrouw werkt in en vanuit het Stadsteam. Zij kan u helpen met allerlei vragen over juridische zaken, variërend van kwesties met een werkgever of een huisbaas tot juridische vragen over echtscheiding. U kunt het Stadsteam benaderen voor een gesprek met de sociaal raadsvrouw.

 

Schuldhulpverlening

De gemeentelijke schuldhulpverlening wordt in Oudewater uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het Stadsteam. We hebben hiervoor een contract met Plangroep. De schuldhulpverlener werkt in en vanuit het Stadsteam.

Wanneer u kampt met schulden en betalingsachterstanden raden wij u aan om het Stadsteam te bellen of te mailen. U kunt ook langskomen tijdens het wekelijkse inloopspreekuur op donderdagochtend. U hoeft alleen maar een gesprek te vragen met de schuldhulpverlener. De schuldhulpverlener zet samen met u (en eventueel uw sociaal werker, begeleider of mantelzorger) de financiën op een rij en helpt u met het maken van een plan om uit de schulden te komen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten?
Neem contact op met een van onze medewerkers.