Mantelzorgers met bloemen en dinerbon bedankt

Dinsdag 10 november 2020 was het de dag van de mantelzorg. Op deze dag bedanken de gemeente Oudewater en het Stadsteam Oudewater alle bij hen bekende mantelzorgers in Oudewater voor hun inzet en zorg.


Geen bijeenkomst maar bloemen en dinerbon
Dit jaar kon er helaas geen gezamenlijke bijeenkomst plaatsvinden in verband met de richtlijnen van het RIVM. Het Stadsteam keek naar wat er wel mogelijk was om de mantelzorgers namens de gemeente te bedanken. Daarom schakelden ze de hulp in van de plaatselijke bloemisten: Bloem en Groen, De Groene Tovenaar en Bloemisterij Margo. Alle mantelzorgers werden thuis verrast met een prachtig boeket bloemen.

Ook het TIP hielp mee. Zij zorgden ervoor dat alle mantelzorgers een dinerbon voor 2 personen kregen. Hiermee worden ook de plaatselijke ondernemers gesteund.


Wethouder Walther Kok reikte persoonlijk bloemen en dinerbon uit
Wethouder Walther Kok reikte persoonlijk één van de boeketten en een dinerbon uit aan de Familie Bogema. De heer Bogema is al jaren mantelzorger voor zijn vrouw. Walther zegt dankbaar: “Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met mantelzorg. Je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je (hebt) in de toekomst hulp van een mantelzorger nodig. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag. Ze kunnen hier niet zomaar mee stoppen. Ik ben trots op hun inzet en neem daar mijn petje voor af. Deze attentie hebben ze dik verdiend.”


Heeft u vragen? Bel of mail het Stadsteam Oudewater
Heeft u vragen over mantelzorg? Neemt u dan contact op met het Stadsteam Oudewater. U kunt bellen met 0348 – 561893 of mailen naar info@stadsteamoudewater.nl