Samen opvoeden en opgroeien in Oudewater – december 2023

Bijpraten

Als ouders (van een kind met een zorgvraag) ontmoeten jullie elkaar met enige regelmaat. Dit zorgt niet alleen voor erkenning en begrip, maar ook voor nieuwe inzichten in wat er nodig is om jullie kinderen de juiste hulp te bieden. Het opvoeden gaat niet altijd vanzelf, maar met elkaar bedenken jullie mooie en creatieve oplossingen. Vanuit het Stadsteam ondersteunt Gerdine jullie bij de thema’s rondom het opvoeden en opgroeien. Deze samenwerking zorgt voor duurzame oplossingen. In dit bericht praten wij jullie graag bij over de onderwerpen waar ouders en Gerdine de afgelopen tijd mee aan de slag zijn gegaan.

Plan Rijdienst (leerlingenvervoer)

Door de ouders zijn er een aantal thema’s genoemd waarin ze de steun/hulp van het Stadsteam nodig denken te hebben. Ook ondernemers, verenigingen en vrijwilligers uit Oudewater denken en doen mee!

Ouders hebben samen gekeken naar oplossingen voor de problemen bij het (leerlingen)vervoer van kinderen uit Oudewater. Landelijk is er een ernstig tekort aan chauffeurs voor het leerlingenvervoer waardoor het vervoer complexer is geworden. Het vervoer wordt geregeld door de gemeente Oudewater die een overeenkomst heeft met taxibedrijf Van Driel. Het vaak (of structureel) te laat komen van de chauffeurs werkt ontregelend voor jullie kinderen die hierdoor lang moeten wachten. Ook voor jullie als ouders brengt dit problemen en stress met zich mee. Jullie kunnen immers pas naar jullie werk als jullie kind is opgehaald. En door in de middag niet op tijd thuiskomen missen jullie kinderen deelname aan sport en/of club.

Verder lezen?
Lees hier het volledige bericht

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *