Stadsteam Oudewater bedankt mantelzorgers op dag van de mantelzorg – dinsdag 10 november 2020

Juist dit jaar willen wij alle mantelzorgers in de gemeente Oudewater zeer hartelijk bedanken voor hun zorg. Daarom bieden wij, samen met de gemeente Oudewater de mantelzorgwaardering aan. Door de coronacrisis moeten wij ons houden aan de richtlijnen van het RIVM. Een gezamenlijke ontmoeting is hierdoor niet mogelijk. Het Stadsteam Oudewater bedacht een alternatief om op de dag van de mantelzorg, dinsdag 10 november, de mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Voor wie is deze mantelzorgwaardering bedoeld?

U komt voor de mantelzorgwaardering in aanmerking als:

  • U geen beroepskracht bent voor degene waarvoor u zorgt én u deze zorg onbetaald biedt.
  • U zorgt voor iemand uit uw omgeving (partner, ouder, kind, vriend(in), huisgenoot of buurtgenoot).
  • De persoon voor wie u zorgt in de gemeente Oudewater woont (U als mantelzorger kunt ook in een andere gemeente wonen).
  • U ongeveer drie maanden of langer gedurende minimaal vier uur per week voor deze persoon zorgt.

 

Vraag de mantelzorgerwaardering aan voor uzelf of iemand die u kent

Bent u een mantelzorger of kent u iemand die een mantelzorger is? Bijvoorbeeld uw buurvrouw, collega of kennis. Dan kunt u voor uzelf of voor degene die u kent de mantelzorgwaardering 2020 aanvragen. Vraagt u de waardering voor een ander aan? Dan moet u diegene hiervan wel op de hoogte stellen.

 

Hoe vraagt u de mantelzorgwaardering aan?

U kunt zichzelf of iemand die u kent aanmelden door een e-mail te sturen naar info@stadsteamoudewater.nl. Vermeld alstublieft uw naam (of de naam voor wie u de waardering aanvraagt), adres en telefoonnummer. Vermeld ook de naam voor wie u zorgt. U kunt ons natuurlijk ook bellen (zie de contactgegevens onderaan dit bericht). Opgeven kan tot woensdag 28 oktober 2020.

 

Wij bezorgen de mantelzorgwaardering op dinsdag 10 november bij u thuis

Door de coronacrisis vindt de mantelzorgwaardering dit jaar helaas niet plaats tijdens een gezamenlijke ontmoeting. Wij zorgen ervoor dat alle mantelzorgers hun waardering thuisbezorgd krijgen. Zo hopen we op dinsdag 10 november op de dag van de mantelzorg alle mantelzorgers te bedanken voor hun goede zorgen. Omdat u er bent voor iemand anders, zijn wij er voor u!

 

Neem contact op met vragen over dit bericht of over mantelzorg in het algemeen

Heeft u vragen over de mantelzorgwaardering of over mantelzorg in het algemeen? Neem dan contact op met het Stadsteam Oudewater. Het Stadsteam is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.00 uur via 0348-561893.